1508179 150597748665074 4294710085217060362 n2

Royal Lemkes Angel investor van groene start-up Sprinklr

AMSTERDAM - Sprinklr, de Amsterdamse planten start-up die in mei 2016 startte met een crowdfunding campagne, gaat de tweede fase in. Drie strategische informal investors geloven en delen een zelfde idealisme; het vergroenen van de leefomgeving.

Diee missie van Sprinklr, opgericht door Suzanne van Straaten, Liedewij Loorbach en Mark Gallop is om stedelingen weer te verbinden met natuur op de meest duurzame manier. Ze willen de plantenwereld opschudden, van kweker tot consument. In de komende vier jaar heeft Sprinklr tot doel 200.000m²2 meter groen naar steden in Europa te brengen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Dat doen ze door plantenabonnementen aan te bieden en op de fiets te bezorgen bij consumenten en bedrijven. Klanten krijgen er vervolgens een app bij die hen helpt om de planten de juiste verzorging te geven.  

Drie angels
De angel investeerders in Sprinklr zijn: Elho, een grote inspirator op gebied van kunststof sier- en design potten voor binnen en buiten. A friend of Mine, een online marketing bureau met een soicaal sociaal hart. Royal Lemkes, de preffered preferred partner voor grootschalige retail op het gebied van kamer- en tuinplanten. 

Uitbreiding
Sprinklr, dat onlangs de duizendste klant verwelkomde, zal (de investeringen gebruiken om te groeien en de bedrijfsvoering te verbeteren en te professionaliseren. Daarnaast is er belangstelling van rRetail zijde voor pop-up stores en lonken andere grote Europese steden.