Nieuwe Vacature

Royal Lemkes campagnefotografie Maurits 0077

die de Europese retailketen OBI verder laat groeien. 

Onze Sr. Accountmanager Maurits Philippo werkt al ruim 15 jaar bij Royal Lemkes en is verantwoordelijk voor de klant Kingfisher. Voor de Business Unit OBI is Royal Lemkes op zoek naar een bevlogen collega die deze andere Europese DIY grootmacht kan helpen om duurzaam te blijven groeien.

Jullie zoeken dus een ervaren accountmanager?

Dat klopt. Een absoluut toptalent met ambitie. Hij of zij wordt verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van een van onze grootste klanten. De focus ligt op het adviseren van de klant over assortiment en promoties aan de hand van data-analyses, trends en marktontwikkelingen. Door samen te werken met het team en de klant werk je aan een optimaal renderend plantenassortiment. Dit betekent dat je je goed kunt verplaatsen in de klant, de consument, leveranciers en collega’s. Je moet op strategisch niveau kunnen meedenken met deze vooraanstaande retailketen in Europa, maar ook procesmatig kunnen meepraten over de uitvoering. Eigenlijk zoeken we een ambitieuze schaap met vijf poten.


Klinkt als een uitdaging.
Zeker! Je wordt verantwoordelijk voor een omzet van tientallen miljoenen euro’s en we hebben grote ambities voor deze klant. Je coördineert de (indoor)plantencategorie van het OBI account in 8 landen.

“Hart voor je klanten met een passie voor planten.”

 

Oké, klinkt goed. En wat moet hij of zij kunnen?
Enerzijds communicatief sterk en goed in relatiemanagement en anderzijds sterk in verbinden van collega’s, klant en leveranciers. Kunnen schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Commercieel inzicht koppelen aan een mensgerichte aanpak. Maar ook gewoon nuchter zijn. En last but not least: Affiniteit hebben met planten.

En qua ervaring, wat neemt de ideale kandidaat mee?
Om te beginnen een afgeronde universitaire opleiding, aangevuld met ervaring in een retail- en/of versomgeving en toe is de tweede of derde stap in zijn/haar carrière. Commerciële werkervaring en een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal. En hij of zij moet analytisch en creatief zijn.         

Wat staat daar tegenover?
Een internationale salesfunctie met veel ruimte voor eigen initiatief en mooie doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld richting een leidinggevende functie. Daarnaast een passend salaris met bijhorende bonusregeling. Goede secundaire voorwaarden en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld via het programma Persoonlijk Leiderschap, persoonlijke coaching en workshops in management skills binnen onze eigen Plantify Academy.

Wat is Royal Lemkes voor bedrijf?
Royal Lemkes is Europees marktleider in het leveren van planten aan grote, vooraanstaande retailers zoals IKEA, Praxis, OBI, B&Q, Jardiland, ALDI. Het gaat ons niet om maximalisatie van winst, maar om maximalisatie van impact. Natuurlijk hebben we een ‘minimal viable profit’ nodig maar ons streven is duurzame groei:van onze medewerkers, relaties en de wereld waarin we opereren. Bij Royal Lemkes geloven we dat we met onze planten de wereld mooier, beter en groener kunnen maken.

Klinkt mooi, wat betekent het eigenlijk om bij Royal Lemkes te werken?
We zijn een familiebedrijf dat hard aan het groeien is. We professionaliseren en innoveren, bijvoorbeeld met slimme data-analyses en logistieke oplossingen. Duurzaamheid is onze basis voor alles wat wij ondernemen. Ons pand is uitgerust met 4.000 zonnepanelen, met ledverlichting en warmtepompen. De zonnepanelen wekken genoeg energie op om energieneutraal te werken en we produceren zelfs meer groene energie dan we gebruiken. Deze stroom stelt Royal Lemkes beschikbaar voor de medewerkers en zo kunnen wij onze eigen woning voorzien van groene stroom. Hoe bijzonder is dat! We zijn winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 en mogen het keurmerk ‘Beste Werkgever ***’ voeren. Hiermee horen we bij de 5% beste werkgevers van Nederland. Dat erkennen ook onze werknemers: die geven een 8,5 geven voor medewerkersbetrokkenheid.

Mijn groene hart begint sneller te kloppen!
Mooi! Je kunt solliciteren door een mail met je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl te sturen. Wil je nog meer informatie over de inhoud van de functie, bel dan even met mijn collega Jeannette Jongeleen, HR Manager, via (010) 713 89 50. Wie weet tot ziens!