Projectmanager transport

Foto Brad small

Die nieuwe wegen gaat bewandelen

Brad Parker (rechts op de foto) is manager netwerkplanning en transport bij Royal Lemkes. De transportafdeling coördineert en analyseert alle transportbewegingen van kwekers naar Royal Lemkes en naar afleverpunten in 34 landen binnen Europa. Ter uitbreiding van het team is hij op zoek naar een projectmanager transport.

Wat heb jij met planten?

Vroeger helemaal niets. Maar door mijn werk bij Royal Lemkes ben ik er anders naar gaan kijken. Een van onze doelstellingen dit jaar is extra focus op de kwaliteit van het transport. Het laden, de temperatuurcondities, dat moet allemaal ten goede komen aan de plant. Want dat komt uiteindelijk ook ten goede aan de klant. Ik weet nu dat het niet zomaar een product is. Planten leveren een bijdrage aan hoe mensen zich voelen. Ze zijn belangrijk voor ons en voor de wereld om ons heen.

En met transport?

Mijn vader had een transportbedrijf. Het is me dus met de paplepel ingegoten. Ook heb ik logistieke economie gestudeerd. Ik ben bij Royal Lemkes terechtgekomen door mijn Engelse transportverleden. Het bedrijf waar ik werkte verzorgde destijds transporten voor Royal Lemkes. Ik ben een keer op gesprek gekomen en toen werd me een baan aangeboden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Wat houdt de functie van projectmanager in?

Je ondersteunt collega’s die in samenwerking met transporteurs de transportbehoefte invullen en uitvoeren. Je signaleert problemen in het transport en adviseert op intern en extern niveau. Verder stel je rapporten en beleidsplannen op en voer je tenders uit. Daarnaast geef je leiding aan projecten. In het bijzonder aan een nieuw project in Zuid-Europa: in samenwerking met een grote klant gaan we daar een tweede depot openen. Niet alleen handig voor het transport naar de klant, maar ook voor de transporten van regionale kwekers naar ons toe. Alles moet nog uitgezocht worden: transporteurs selecteren, tenderen, afstanden en kosten berekenen. Er moet een heel nieuw netwerk worden opgebouwd. Daar hebben we een projectmanager voor nodig. Niet zozeer een uitvoerder, wel een echte manager die analytisch denkt en kansen ziet in het inrichten en opzetten van de supplychain.

Wat zoeken jullie in een kandidaat?

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting logistiek, supplychain en economie. Het is belangrijk dat je je verhaal goed kunt overbrengen op de verschillende spelers. Je bent analytisch sterk en kan goed omgaan met tijdsdruk. Je hebt ervaring in de logistiek en kennis van de transportwet- en regelgeving binnen Europa, met name op het gebied van versproducten. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels, Duits is een pre. Affiniteit met softwareoplossingen voor transport (TMS) en het implementeren daarvan is gewenst.

Wat maakt deze baan zo aantrekkelijk?

Het Zuid-Europaproject is een compleet nieuwe ontwikkeling. Je creëert iets uit niets. Het is een belangrijke klus: het gaat om een grote afzetmarkt. En jij mag dat gaan neerzetten. Bovendien is Royal Lemkes een fantastische werkgever. We zijn marktleider in de plantensector. Een familiebedrijf, waar bijna iedereen elkaar kent. De organisatie is heel plat, dat maakt het een stuk makkelijker om plannen uit te voeren en stappen te maken. En wanneer je dingen wilt leren wordt dat gefaciliteerd. Groei, zowel persoonlijk als in je loopbaan, wordt gestimuleerd. Je krijgt alle ruimte. Net als onze planten.

Wat geeft Royal Lemkes je terug?

Een fulltime functie. Een fantastische werkomgeving met fijne collega’s. Waardering voor je vakmanschap en een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En natuurlijk veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien via onze Plantify Academy.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Heb je iets met planten en hou je van een uitdaging? Aarzel dan niet en mail je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl. Eerst meer weten? Dan kun je mij bereiken op 06-30 46 72 28.