Manager Inkoop

Huib 01

Professional met hart voor mensen en planten

 Huib Kranendonk werkt sinds 2015 bij Royal Lemkes. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de inkoopafdeling. Omdat het takenpakket groot is, zoekt Royal Lemkes een manager inkoop om een deel van de verantwoordelijkheden van Huib over te nemen. 

Heb je zelf iets met planten?

Ik heb zeker hart voor de sector. Mijn opa zat vroeger in de groenteteelt en mijn schoonfamilie zit in de sierteelt. Bovendien ben ik thuis ook heel graag met planten bezig, zowel in huis als in de tuin. Planten spelen dus een grote rol in mijn leven, ik word heel blij van groen.

Waarom is de inkoopafdeling belangrijk voor Royal Lemkes?

Wij leveren planten aan grootschalige retailbedrijven door heel Europa. Zij gaan met ons in zee omdat we echt verstand hebben van het product. Het is cruciaal dat wij weten wat we inkopen voor onze klanten, en waar en hoe we dat doen. Die kennis zit bij de inkoopafdeling. Dat is de kern van ons bedrijf. We besteden veel aandacht aan strategisch inkoopbeleid en duurzaam inkopen. Daarnaast zijn we heel goed in de operationele afhandeling en bieden we een breed pakket van aanvullende diensten.

Wat houdt het werk van de manager inkoop in?

Je stuurt dagelijks de centrale inkoopafdeling aan, dat zijn ongeveer tien mensen. Daarnaast coördineer je de inkoopstrategie met de tien productmanagers in de klantenteams. Het monitoren van de ontwikkeling van je medewerkers hoort ook bij je taken: er zitten veel jonge mensen in het team die daar het vak leren en later elders in het bedrijf doorgroeien. Je werkt actief mee aan de verdere ontwikkeling van het inkoopbeleid binnen Royal Lemkes en neemt je afdeling daarin mee. Dat doe je niet alleen door plannen te bedenken, maar ook door in de praktijk mee te werken aan een zo goed mogelijk beeld van de markt. Voor een aantal strategische partners ben jij bovendien het aanspreekpunt.

Wat heeft de juiste kandidaat in huis?

Je hebt een werk- en denkniveau dat overeenkomt met hbo+ en kan goed met mensen omgaan. Relatiemanagement binnen en buiten Royal Lemkes is een van je kerncompetenties. Je vindt het leuk om medewerkers op te leiden en te enthousiasmeren. Verder beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift. We zoeken geen manager op afstand. Liever hebben we het type meewerkend voorman. Iemand die met de voeten in de klei wil staan. Uiteraard beschik je over commercieel inzicht en je hebt een aantal jaren ervaring met versproducten in een soortgelijke functie. Affiniteit met de sector is belangrijk. Een groen hart zou mooi zijn: je vindt de plantenwereld leuk en voelt je er thuis.

Waarom is dit een aantrekkelijke baan?

Royal Lemkes is een echt familiebedrijf met korte lijnen. Als je een bepaald doel hebt en we geloven erin, dan gaan we er niet over vergaderen. Dan gaan we er gewoon voor. Je schakelt rechtstreeks met de directie en anderzijds met de collega’s in het veld. Dat is een geweldig voordeel. De deur staat bij iedereen altijd open. Het is een baan waarin je veel vrijheid hebt als het gaat om het invullen van je eigen werkzaamheden. De sierteelt is een prachtige sector met fantastische producten. Als je van planten houdt, ondernemend en commercieel ingesteld bent én een aantal jaren ervaring hebt, dan is dit een fantastische job.

Wat geeft Royal Lemkes je terug?

Twee jaar geleden hebben we een medewerkertevredenheidsonderzoek laten doen en daar kwam uit dat we bij de beste werkgevers van Nederland horen. We zijn betrokken bij de wereld om ons heen en op het gebied van duurzaamheid zijn we in onze sector echt een voortrekker. Ook niet onbelangrijk: je krijgt een passend salaris, goede secundaire voorwaarden en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld via onze eigen Plantify Academy. Dat alles maakt het verschrikkelijk leuk om hier iedere dag te komen.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Het gebeurt niet vaak dat zo’n leuke baan bij zo’n mooi bedrijf langskomt. Aarzel niet te lang en mail je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl. Eerst meer weten? Dan kun je mij bereiken op 06-29 56 52 34.