Demand Planner

De functie.

Als demand planner ben je verantwoordelijk voor het verhogen van de logistieke performance en het verlagen van onze ketenkosten. Met name door op een overzichtelijke en overtuigende manier inzicht te verschaffen in de verwachte verkoop en de impact die dit heeft op onze organisatie, processen, KPI’s, kosten en onze ketenpartners. Als demand planner adviseer je de relevante afdelingen en maakt gezamenlijk planningen. Je draagt bij aan strategische projecten en helpt in de ontwikkeling van software en borging van processen. De belangrijkste werkzaamheden in deze rol zijn:

 • Proactief verzamelen van commerciële gegevens ten einde een optimale forecast en planning te realiseren.
 • De forecast vertalen naar de capaciteitsbehoefte aan producten, arbeid, ruimte, logistieke middelen en transport.
 • Zorgen dat afdelingen de adviezen obv deze forecast, planning en capaciteitsbehoefte begrijpen en accepteren.
 • Opleveren overzichtelijke, begrijpelijke en betrouwbare rapportages en waar nodig koppelen aan financiële planningen.
 • Marktontwikkelingen bijhouden en vertalen naar kansen en mogelijkheden voor innovatie.
 • Standaardisatie realiseren in registratie, planning en rapportage methodiek. Als ook in ontwikkelde calculaties en eventuele tools en/of software.

Wij vragen.

Je onderzoekt de behoeften en wensen van de in- en externe klant. Je komt met adviezen en voorstellen die aansluiten bij en passen in het spanningsveld van customer intimacy in combinatie met operational excellence. Je bent een teamspeler en ondersteunt anderen met jouw expertise om ze ten uitvoer te brengen. Je hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van je werk; in data, procesoptimalisatie voorstellen, rapportages en je communicatie.

Dit alles vul je aan met:

 • WO werk- en denkniveau met 2 jaar relevante werkervaring
 • Sterke overtuigingskracht vanuit data analyse, verbinding en integraal belang.
 • Integrale manier van denken: je houdt rekening met alle facetten in de Supply Chain.
 • Het systematisch en logisch verwerken, modelleren en vertalen van grote hoeveelheden data naar overzichtelijke rapportages (xls en/of professionele rapportage software).
 • Aantoonbare affiniteit met de (logistieke) branche is een pré.

Wij bieden.

Wij geloven dat mensen tot bloei komen als ze in hun kracht staan. We creëren voor onze collega’s de ruimte om zich te ontwikkelen, te groeien en actief bij te dragen aan de ontwikkeling van de functie en het bedrijf. Je komt terecht in een klein kernteam, en maakt onderdeel uit van een groter projectteam. Naast de inhoudelijke uitdagingen bieden we een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden.

Maak jij het verschil.

We ontvangen graag je reactie per mail vóór 8 augustus 2019 met jouw motivatie en CV naar hr@royallemkes.nl. Voor meer informatie kijk op royallemkes.nl.