Business Unit Manager

Sabina BUM

Met strategische (management)ervaring en een voorliefde voor planten 

Sabina Trommelen is sinds september Business Unit Manager tuincentra bij Royal Lemkes. Zij is samen met haar team verantwoordelijk voor groei en ontwikkeling van dit segment. De Retailer OBI is een van onze grootste klanten, hiervoor is Royal Lemkes ook op zoek naar een gedreven Business Unit Manager. Maak kennis met Sabina en ontdek of deze strategische management functie dé uitdaging voor jou is.

Waarom heb je gesolliciteerd bij Royal Lemkes?

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan viel het me op dat het lastig is om een strategische, commerciële managementfunctie bij een innovatief bedrijf te vinden. Royal Lemkes heeft een duidelijke duurzame visie en is gericht op het werken vanuit intensieve partnerschappen. Door deze verbindende manier van werken groeit het bedrijf ontzettend hard. Dit sluit goed aan bij mijn eigen persoonlijke visie op goede klantrelaties. Daar komt bij dat ik de export van sierteeltproducten één van Nederlands mooiste internationale sectoren vind. Deze functie is dan ook op mijn lijf geschreven.

 Heb je zelf iets met planten?
Jazeker! Alles wordt een stukje mooier met planten en ze hebben dan ook een belangrijke functie. Ze filteren bijvoorbeeld de lucht en ze zorgen voor voldoende zuurstof. Naast dat ik mijn planten thuis uiteraard goed verzorg, heb ik zelf een tuincentrum gehad. Ook werken er veel mijn familieleden in de sector. Als je dan ook nog in de buurt van Boskoop woont, tja dan krijg je wel een soort ‘tik’ van planten mee. Elke dag staan hier karren vol met planten klaar voor vertrek naar 30 landen in Europa, ik kan daar echt ontzettend blij van worden.

Hoe was je start?

Tijdens de eerste maanden heb ik uiteraard kennisgemaakt met het tuincentrumteam. Daarnaast was er veel ruimte om de hele organisatie te leren kennen. Ik heb op veel verschillende afdelingen meegelopen, hierdoor leerde ik snel mijn nieuwe collega’s en de werkwijze van het bedrijf kennen. Zo’n start kun je maar één keer goed doen en daar wordt bij Royal Lemkes goed over nagedacht.

Wat houdt de functie Business Unit Manager in?

Elk van onze klanten heeft een eigen expert team. Je gaat samen met jouw team aan de slag om in dit geval de klant OBI zo goed mogelijk te bedienen. Dat betekent dat je je kan verplaatsen in jouw klant, leveranciers en collega’s. Je zorgt dat het team goed functioneert. OBI is actief in 10 landen en is één van de grootste en meest vooraanstaande doe-het-zelf retailers in Europa. Je wordt verantwoordelijk voor een omzet van tientallen miljoenen euro’s. De belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is om OBI te helpen om relevant te blijven voor consumenten en daarbij het rendement per m2 te vergroten. Uiteraard word je lid van ons commerciële Management Team.

Wat heeft de BUM in huis?

Je moet het leuk vinden om in een internationale omgeving te werken en je willen verdiepen in markten en mensen. Een gezonde portie commercieel inzicht en in staat zijn om samen met een team van experts naar een doel toe te werken en persoonlijk leiderschap te stimuleren. Deze ervaring hoef je niet persé in de groene sector op te hebben gedaan, want bij Royal Lemkes is er juist ruimte om nieuwe ervaringen, inzichten en ideeën in te brengen. Verder vind ik dat je een pragmatische instelling moet hebben en een flinke dosis positieve energie, want zo doen we dat hier bij Royal Lemkes!

En qua ervaring, wat neemt de ideale kandidaat mee?

Om te beginnen een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, aangevuld met commerciële managementervaring in een Retail- en/of vers omgeving. Internationale werkervaring en een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal. En hij of zij moet analytisch, sociaal en communicatief sterk zijn.         

Wat staat daar tegenover?

Royal Lemkes is Europees marktleider in het leveren van planten aan grote, vooraanstaande retailers. We zijn een echt familiebedrijf waar we relaties heel belangrijk vinden. Bovendien horen we bij de 5% beste werkgevers van Nederland. We investeren heel bewust in de duurzame groei van onze organisatie en onze mensen. Samen maken we de wereld beter en groener. Ook niet onbelangrijk: een passend salaris, goede secundaire voorwaarden en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld via onze eigen Plantify Academy.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Er is hier veel ruimte voor eigen inbreng en omdat we alles wat je maar nodig hebt in huis hebben (van eigen software ontwikkeling, business intelligence tot categorie management en marketing ondersteuning) kun je écht verschil maken. Als je bij ons binnenstapt, dan snap je het van zelf.

Word jij mijn nieuwe collega?

Ben je een ervaren manager en wil je helpen het verschil te maken in onze groene wereld? Mail dan je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl. Eerst meer weten? Dan kun je mijn collega Huib Kranendonk bereiken op 06-29565234. Wie weet tot ziens in onze groene wereld!

 Let’s plantify the future. Together.