Accountmanager Polen

Vacature 2

Met kennis van het land en de plant

Jaco Blom is senior accountmanager en werkt al 20 jaar met veel plezier bij Royal Lemkes. Ter versterking van het team Polen is hij op zoek naar een accountmanager. De sierteeltmarkt in Polen groeit en heeft veel potentie. Samen met het accountteam gaat de accountmanager nieuwe klantrelaties opbouwen en de relatie met bestaande klanten onderhouden en verdiepen.

Heb je iets met planten?

Zeker. Mijn vader zat al veertig jaar in het groen. Eerst in de groente, daarna in de planten. Na mijn studie heb ik stage gelopen bij de veiling. Sindsdien ben ik werkzaam in de plantenwereld, nu al dertig jaar. Mijn vrouw werkt in de bloemenwinkel van de familie en de kinderen helpen daar ook een handje mee. Mijn jongste dochter is helemaal gek van planten: haar slaapkamer lijkt wel een jungle. We zijn allemaal opgegroeid met bloemen en planten. Ik weet niet beter.

Wat gaat de accountmanager doen?

Je bent samen met je accountteam het aanspreekpunt voor onze Poolse klanten. Je reist regelmatig naar Polen om de relatie met bestaande klanten te verdiepen en nieuwe klanten te werven. Daarom moet je goed op de hoogte blijven van de markt: het assortiment, de trends, de ontwikkelingen bij de klant en bij andere retailers. Je werkt nauw samen met andere afdelingen. Zij ondersteunen jullie team onder meer op het gebied van marketing, logistiek en business intelligence.

Wat heeft de accountmanager in huis?

Je hebt een werk- en denkniveau dat overeenkomt met hbo. Naast Nederlands en Engels is een goede beheersing van het Pools in woord en geschrift vereist. Kennis van de Poolse cultuur en manier van zakendoen is erg belangrijk. Je kunt goed met mensen omgaan en hebt een sterke persoonlijkheid met een commerciële inslag. Je hebt ervaring in een soortgelijke functie binnen de grootschalige retail, het liefst in de agribusiness. Microsoft Office ken je bovendien als je broekzak.

Wat zijn belangrijke eigenschappen in deze sector?

De plantensector is dynamisch. Je werkt met groen. Het zijn geen stoelen die je verkoopt en die altijd op voorraad zijn. Je hebt te maken met kwekers, leveranciers van onder andere keramiek potten en levende handel. Er kan van alles gebeuren, geen werkdag is hetzelfde. Je moet dus kunnen omgaan met onverwachte zaken en snel kunnen schakelen. Er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen waar je op in moet springen. Maar dat maakt wel dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.

Wat maakt deze functie zo aantrekkelijk?

Het is een hele mooie job in een groen bedrijf met een open cultuur. Natuurlijk heb je je verantwoordelijkheden, maar je hebt ook de vrijheid om ideeën en initiatieven uit te voeren. Je reist, onderhoudt contact met klanten en leveranciers en verkent nieuwe kansen. Royal Lemkes is een informele organisatie met korte lijnen en een platte structuur. Als je hulp nodig hebt, kun je altijd ergens terecht. Of het nou bij de directie is of bij collega’s, de deur staat altijd open. Een veelgehoorde uitspraak onder nieuwe collega’s is: ‘je voelt je hier ontzettend snel thuis.’

Wat geeft Royal Lemkes je terug?

Royal Lemkes is een prachtig bedrijf, dat zich steeds blijft ontwikkelen. Samen met onze klanten en leveranciers streven we naar ‘elke dag een beetje beter’. Elk jaar hebben we een thema. Dit jaar is dat #samengroeien. Met elkaar pakken we elke dag kansen en boeken we vooruitgang. Natuurlijk hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk binnen Royal Lemkes. Via onze Plantify Academy kun je workshops, trainingen en cursussen volgen. Er zijn tal van doorgroeimogelijkheden, je kunt binnen Royal Lemkes alle kanten op.

Wat wil je zeggen tegen mogelijke kandidaten?

Ben je op zoek naar een leuke job bij een mooie en gezonde vooruitstrevende onderneming? Bij Royal Lemkes krijg je veel vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in een dynamische sector waar geen dag hetzelfde is. Wil je eens koffie komen drinken om kennis te maken? Mail je motivatie en cv naar hr@royallemkes.nl. Een kort filmpje (max. 60 seconden) waarin je jezelf presenteert vinden we ook leuk!